BHV Basis

Persoonlijke gegevens 1

BHV Basis

 295,00

Persoonlijke gegevens 1

Persoonlijke gegevens 1

Wissen

Persoonlijke gegevens 1

Voorletters zijn verplicht
Achternaam is verplicht
Geboorteplaats is verplicht
Geboortedatum is verplicht
Adres is verplicht
Postcode is verplicht
Plaats is verplicht
Telefoonnummer is verplicht

Persoonlijke gegevens 1

Persoonlijke gegevens 1

Persoonlijke gegevens 1

SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Persoonlijke gegevens 1

Beschrijving

Bedrijfshulpverlening (BHV)
Tijdens de BHV basisopleiding wordt alle kennis op het gebied van het verlenen van Eerste Hulp behandeld. De opleiding duurt 2 dagen en wordt gegeven door gecertificeerde (brandweer)instructeurs.

Dag 1 staat in het teken van Eerste Hulp. Met behulp van het lesboek wordt er actief lesgegeven. Dit betekent dat er praktijksituaties van cursisten worden besproken. Hier springt de instructeur op in door van deze praktijksituaties kleine scenario’s te maken. Reanimatie met behulp van een AED is het hoofdonderwerp en erg belangrijk bij deze lesdag. Met onze reanimatiepoppen en verschillende soorten AED’s leren de cursisten op de juiste manier reanimeren.

De theorie- en praktijktraining verbandleer wordt ook behandeld. Onze EHBO instructeur leert de cursisten wat belangrijk is bij het verbinden van verschillende soorten wonden, breuken en kneuzingen. Aan het einde van de dag volgt er een theorietoets van het NIBHV of Rode Kruis.

Dag 2 staat in het teken van Brand en Ontruiming. In de ochtend geeft de brandweer instructeur de cursisten theorie. Hierin worden de branches waarin de cursisten werkzaam zijn actief betrokken. Met behulp van filmpjes en praktijksituaties wordt de lesstof doorgenomen. Dit maakt het voor een ieder interessant. Na het lunchbuffet gaan de cursisten de blusbaan op. Eerst wordt er geleerd te blussen met verschillende soorten blusmiddelen en blusstoffen. Dit in tegenstelling tot vele andere opleiders, die maar met één blusstof werken. Zo kan bijvoorbeeld een brand worden gesimuleerd in een auto of vuilcontainer. Dit is afhankelijk van de groep cursisten en hun functie. Aan het einde van de dag volgt een theorietoets van het NIBHV of Rode Kruis.

 

Nieuwsbericht van het NIBHV:

NIBHV stopt met pasjes uitgeven
Het NIBHV gaat eind januari 2020 over op een nieuw CRM systeem en zal geen pasjes meer uitreiken. Het streven van het NIBHV om volledig digitaal te werken strookt niet met het uitgeven van pasjes. Daarnaast speelt milieu bewust ondernemen een rol in het schrappen van de pasjes van het NIBHV. De productie, uitgave en verwerking van de pasjes kosten verder vele handelingskosten. In het nieuwe jaar ontvangt de cursist daarom alleen nog een digitaal certificaat.

 

Wanneer voor beide toetsen een voldoende is behaald, ontvangt de cursist digitaal certificaat van het NIBHV.

Extra informatie

Tijd

08:30 – 16:30

Persoonlijke gegevens 1