VCA-VOL Cursusboek incl. Examen

VCA-VOL Cursusboek incl. Examen

Prijs aanvragen

12 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Wat is VCA?

VCA is de afkorting voor Veiligheid Checklist Aannemers. Het VCA diploma is ingevoerd om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen.

B-VCA voor operationele werknemers
VOL-VCA voor operationeel leidinggevenden
VIL-VCU voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisatie

 

Een VCA opleiding volgen?
U kunt bij het Veiligheidscentrum op twee manieren een VCA diploma behalen:

1. Door het volgen van een eendaagse cursus met de volgende avond een inloopexamen.
2. Door zelf het boek door te nemen en uzelf in te schrijven voor een inloopexamen.

Uiteraard onthoudt u de informatie wel beter als een docent het vertelt dan wanneer u zelf de lesboeken in duikt. Het thuis studeren en examen doen via het Trainingscentrum is uiteraard wel mogelijk. Wij verzorgen dan uw lesmateriaal en de inschrijving voor het examen.

Het VCA diploma is alleen geldig als deze ook geregistreerd staat bij het Centraal Diploma Register. Bij het Trainingscentrum worden de examens georganiseerd door het Koninklijke PBNA. Zij zorgen ervoor dat onze VCA cursisten worden ingeschreven bij het CDR. VCA examens worden dagelijks door het hele land afgenomen. Wij werken veel samen met de locaties in Vlissingen, Kapelle, Bergen op Zoom en Rotterdam. Bij groepen vanaf 10 personen kunnen wij een ééndaagse cursus verzorgen met aansluitend examen op het Trainingscentrum te Vlissingen. Moeten er binnen uw bedrijf een hele groep werknemers VCA volgen? Wij regelen het in één keer!

Wanneer u bij ons een volledige VCA opleiding volgt, verzorgen wij het examen en krijgt u een uitnodiging met een lesboek. De lesdag en het examen vinden plaats op het Trainingscentrum. Wij draaien een VCA cursusdag wanneer er minimaal 6 personen zich hebben ingeschreven.

De VCA-VOL opleiding zit exact hetzelfde in elkaar als de basis VCA opleiding, alleen staat in de lesboeken duidelijk aangegeven wat voor de VCA-VOL extra van belang is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Administratie op telefoonnummer 0118 46 60 50 of een mail sturen naar klik .

Via deze site kunt u een gratis proefexamen downloaden.

VCA op locatie
Wilt u als organisatie een VCA cursus op locatie verzorgen? Wij bieden u een gecertificeerd instructeur aan. U dient zelf zorg te dragen voor een leslokatie. De cursus wordt verzorgd bij een minimale groep van 10 personen. Aansluitend kan er op een andere locatie een examen georganiseerd worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Administratie.

 

Centraal Diploma Register
De enige manier om te controleren of u in het bezit bent van een geldig VCA diploma is het Centraal Diploma Register raad te plegen. Met het diplomanummer of met de achternaam en geboortedatum is de registratie te controleren in het CDR. Kijk voor meer informatie op www.vcaexamenbank.nl.

 

VCA in Nederland en in België
Momenteel is het SSVV bezig met het gelijk trekken van de regelgeving rondom de VCA voor Nederland en België. De regels en certificeringen moeten voor beide landen gelijk zijn. Dit is nog in ontwikkeling, maar zit er zeker aan te komen.

 

Haal uw CCV punten op het Veiligheidscentrum!

 

CCV code 95

Om beroepschauffeur te blijven, zijn beroepschauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Alle houders van een rijbewijs D, afgegeven vóór 10 september 2008 en rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, krijgen in hun eerste periode van verplichte nascholing geen vijf, maar zeven jaar de tijd om aan de nascholing te voldoen. Dit betekent dat beroepschauffeurs:
– met een rijbewijs D, afgegeven vóór 10 september 2008, uiterlijk op 10 september 2015 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moeten hebben.
– met een rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moeten hebben.

 

Op het Veiligheidscentrum kunt u voor uw CCV punten de volgende cursussen volgen:

  • EHBO herhaling
  • BHV basisopleiding
  • VCA VOL
  • VCA basis

 

U betaalt de kosten voor de cursus en de certificering van het CCV. Wij verzorgen de rest.

Voor meer informatie belt u naar onze afdeling Administratie of mailt u naar info@veiligheidscentrumzeeland.nl .

Extra informatie

Contact

Voor de planning van het inloopexamen neemt u contact op met info@Trainingscentrum.eu . Het examen zal daarna plaats vinden op een door u gekozen datum.